A langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt. Az átszitált liszthez hozzákeverjük a porcukrot és a sót, majd a tejfölt és a tojássárgáját. Ezután hozzáadjuk az élesztőt és a tejet, és alaposan összekeverjük.
Kelesztőtálba tesszük, és meleg helyen, letakarva kb. 25. percig kelesztjük.
A megkelt tésztát lisztezett felületen kb. 1,5 cm-esre nyújtjuk, és egy közepes méretű szaggatóval kiszaggatjuk. Ezután nem túl forró olajban kisütjük a fánkokat. Porcukorral meghintve tálaljuk.
Megjegyzés
Fontos, hogy az alapanyagok szobahőmérsékletűek legyenek! Nem kell túl sokáig dagasztani, elég, ha szép simára eldolgozzuk a tésztát. Gyorsan elkészíthető és garantáltan finom. Jó étvágyat hozzá!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.