A lisztet egy tálba szitáljuk, majd elkeverjük benne a sót és a sütőport.
Egy másik tálban a tojást simára keverjük a porcukorral, a vaníliás cukorral és a tejföllel. Hozzáadjuk a sütőporos lisztet, és jól összedolgozzuk.
Lisztezett felületen 0,5 cm vastagra nyújtjuk a tésztát, majd egy közepes átmérőjű pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. Ízlés szerint készíthetünk lyukat a közepébe.
Bő, forró olajban, a közepestől egy kicsit kisebb lángon a fánkok mindkét oldalát szép pirosra sütjük. Konyhai papírtörlőn lecsepegtetjük a felesleges olajat. Porcukorral meghintve, sárgabaracklekvárral kínáljuk.
Megjegyzés
Nagyon egyszerű, és roppant gyorsan elkészíthető, puha fánk. Nem szükséges pihentetni sem. Figyeljünk, mert gyorsan sül.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.