A lisztet elmorzsoljuk a vajjal, hozzáadjuk a tojássárgákat, a reszelt citrus héjat, a porcukorral elkevert vaníliás cukrot, a csipet sót és a rumot. Összegyúrjuk a tejfölben feloldott élesztővel.
A tésztából cipót formálunk, kb. 30 percig hideg helyen pihentetjük, kinyújtjuk, kiszaggatjuk, és minden második közepére lyukat szaggatunk. Forró olajban kisütjük, papírtörlőre szedjük, majd 2-2 db-ot összeragasztunk a lekvárral.
Megjegyzés
A zöldbanán lisztet sütemények, krémek, szószok készítéséhez és sűrítéshez is használhatjuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.