Az élesztőt 1 dl langyos tejben egy kevés cukorral felfuttatjuk. A többi hozzávalót egy tálba mérjük, hozzáöntjük a megkelt élesztőt, és a maradék tejjel tésztát dagasztunk. Lefedve, langyos helyen a duplájára kelesztjük, átgyúrjuk, majd újra kelesztjük.
Ezután lisztezett munkafelületre borítjuk, és 1,5-2 cm vastagságúra kinyújtjuk, és egy nagyobb méretű, kerek kiszúróval fánkokat szaggatunk belőle. A fánkokat sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük, és konyharuhával letakarva 20-25 percig pihentetjük.
A sütőt 190 fokra előmelegítjük. Sütőbe toljuk, és addig sütjük, amíg a fánkok teteje megpirul. A sütőből kivéve langyosra hűtjük, és megszórjuk porcukorral. Lekvárral tálaljuk. (Készíthetjük úgy, hogy a nyers tésztakorongok közepébe egy kisebb méretű pohár talpának segítségével mélyedést nyomunk, és az így kialakított lyukakba egy-egy teáskanál sárgabaracklekvárt teszünk, majd megsütjük a fánkokat.)
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.