A csörögefánkhoz keverjük habosra a tojássárgájákat a tejföllel és a cukorral. Adjuk hozzá a lisztet, valamint a sót, és kézzel alaposan dolgozzuk össze. Ha túl kemény a tészta, egy kevés tejföllel lazíthatjuk.
Liszttel meghintett felületen nyújtsuk ki kb. 2 mm vastag téglalappá, és pizza- vagy derelyevágóval szeljük fel 10 x 8 cm-es rombuszokra. Egy éles kés segítségével ejtsünk mindegyik közepén egy-egy kb. 2-2,5 cm hosszú bemetszést. Az egyik hosszanti csücsköt dugjuk át rajta, majd a két végét kissé húzzuk meg.
Forrósítsuk fel az olajat, és adagonként süssük ki benne a fánkokat. Azután szedjük őket konyhai papírtörlőre, és még forrón szórjuk meg egy kevés porcukorral. Szilvalekvárral tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.