A kockára vágott szalonnát kisütjük, a tepertőt kiszedjük. A zsírjában felforrósítjuk a sertészsírt, majd megpirítjuk benne az apró kockára vágott vöröshagymát. Beletesszük a felkockázott marhalábszárat és kavargatással addig sütjük, amíg a hús ki nem fehéredik.
Lehúzzuk a tűzről, megszórjuk pirospaprikával, beletesszük az apró kockára vágott t. v. paprikát, paradicsomot, a zúzott fokhagymát, cseresznyepaprikát, sót, frissen őrölt borsot, és kevés vízzel felengedve kis lángon pároljuk.
Amikor már a hús puha, hozzáadjuk a hasábra vágott burgonyát, a tarhonyát, majd annyi vizet öntünk rá, hogy ellepje.
Még sózzuk, ha kell, és fedő alatt főzzük addig, amíg a burgonya és a tarhonya is megpuhul. A kisütött tepertő a végén hozzáadható.
Megjegyzés
Sebestyén János receptje. Ezt az ételt lábasban vagy szabad tűzön, bográcsban is elkészíthetjük. Tálaláskor kínálhatjuk sült hússal, fasírozottal vagy akár pörkölttel.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.