A tejhez adjuk cukrot, a sót, a felvágott vanília kikapart magját, majd az egészet felforraljuk. Ha felforrt, apránként hozzáadjuk a búzadarát, és folyamatosan, habverővel kevergetve 5-6 percig addig főzzük, amíg besűrűsödik, valamint a búzadara megpuhul. Lehúzzuk a tűzről, elkeverjük benne a vajat, utána hideg vízbe állítjuk, hagyjuk kissé lehűlni.
Amíg hűl, a tejszínt kemény habbá verjük, és apránként adagolva, lazán beledolgozzuk a kész, kissé hűvös tejbegrízbe.
A kristálycukrot és a vizet felforraljuk, felére sűrítjük, majd ha kissé lehűlt, hozzáadjuk az amarettót. A kekszet összetörjük, meglocsoljuk az amarettós sziruppal. Nem kell eláztatni, de hagyjuk, hogy egy kissé magába szívja a keksz!
Az áfonyát megszórjuk barnacukorral, és a citromot is rácsorgatjuk. Kézzel lazán eldolgozzuk, pár percig hagyjuk kicsit párolódni a tűzhelyen.
Egy üvegpohár aljára tejbegrízt kanalazunk, majd egy adag áfonyaragut, egy újabb adag grízt, majd megint áfonyát, végül megint grízt. A tetejére szórunk az amarettós kekszből.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.