A lazacot leöblítjük, szárazra törüljük. A bőrével lefele rátesszük a papírtörlőre, és megszórjuk frissen őrölt borssal, sóval. Néhány csepp citromlevet facsarunk rá.
Egy teflon serpenyőbe olívaolajat teszünk, majd rátesszük a vajat, beletesszük a lazacot a bőrös felével lefele, beledobunk mellé két karika citromot. Közepes lángon sütjük a lazacot, hogy ne száradjon ki, 3,5 perc múlva megfordítjuk, végül megszórjuk friss kaporral.
Egy kis olívaolajat tehetünk a bőrös részre, néhány csepp citromot is facsarunk, majd lefedjük egy-két percre, óvatosan visszafordítjuk a bőrös felére. Nálam 7 percig sült.
Közben elkészítjük a serpenyős céklát. A céklát meghámozzuk, felszeleteljük és rátesszük az olívaolajra, és a felolvasztott vajra. Kb. 5-6 percig pirítjuk, közben forgatjuk. Ezután sózzuk, borsozzuk, őrölt köménnyel meghintjük és kevés vizet öntünk rá, így puhítjuk tovább kb. még 6 percig, hogy még roppanós maradjon.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.