A csirkemellet megmossuk, majd szárazra töröljük. Legyező alakban bemetsszük a filét: 1-1,5 cm mélyedést vágunk a húsba, ahogy a képeken látható.
A joghurtot összekeverjük a szárított kaporral és két csipetnyi sóval, ezzel bekenjük a csirkemellet. 10-15 percig pihentetjük.
Megpucoljuk a sárgarépát, zellert, majd felkarikázzuk, a zsenge cukkinit héjastól felszeljük. A tepsi aljába kókuszzsírt kenünk, majd rárakjuk a sárgarépa, zeller és cukkini karikákat. Megsózzuk, meghintjük 1 csipetnyi kaporral, ráfektetjük a csirkemellet, minden mélyedésbe teszünk egy félbevágott kockasajtot, majd rámorzsoljuk a kecskesajtot.
A tetejére fektetünk néhány lestyán-, oregánó-, és kakukkfű ágat, szárított paradicsomot és néhány szelet lila hagymát.
Ráöntjük a húsleves alaplét, majd lefóliázva 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk. Kb. 25 percig a fólia alatt pároljuk, időnként meglocsoljuk. A végén levesszük a fóliát és 10 perc alatt megpirítjuk.
Fejes salátával, zöldségekkel, illetve héjában sült krumplival, kapros joghurt öntettel tálaltam. Ez egy könnyed, ízletes fogás diétázóknak és mindenkinek, aki szeretne egészségesebben táplálkozni a húsvéti ünnepek alatt is.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.