Elkészítés: A leveles tésztát lisztezett felületen kinyújtjuk, kicsivel nagyobbra, mint egy 24 cm-es tortaforma.
A tortaformát sütőpapírral kibéleljük, belefektetjük a tésztalapot, kicsit lenyomkodjuk. A lekvárt kis edényben felforrósítjuk, és a tésztán egyenletesen elkenjük. Megszórjuk a mandulalapokkal.
A sütőt 170 C-fokra előmelegítjük.
Az almát meghámozzuk, kimagozzuk, vékonyan felszeleteljük, és a citromlével megcsepegtetjük, háztetőcserép-szerűen a tésztán elrendezzük. A vajat felolvasztjuk, a gyümölcsre locsoljuk.
A tésztát a sütőben 25-30 percig sütjük. A cukrot a fahéjjal összekeverjük, a süteményre szórjuk és hagyjuk kihűlni. Tálaláskor tejszínhabot kínálhatunk hozzá.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.