Egy nagy előkészítő edényben öszekeverjük a páclé hozzávalóit. Elhelyezzük benne a szűzpecsenyét és az edényt frissentartó fóliával lefedjük. Ezután hűtőszekrénybe tesszük, és pácolódni hagyjuk, ameddig csak lehet, lehetőség szerint egy éjszakára
Sütés előtt melegítsük a sütőt 180°C-ra.
Vegyük ki a sertéshúst a pácléből, és a levet tegyük félre. A húst helyezzük egy sütőedénybe, és süssük 40 percig (ha van húshőmérőnk: vagy amíg a hús belső hőmérséklete eléri a 63°C-t)
Amíg a hús sül, a félretett páclevet egy kisebb lábosban felforraljuk, majd a forrás után levesszük a tűzről. A sütés félidejében a sertéshúst két kanálnyi páclével megöntözzük, és a megmaradt páclevet hagyjuk szobahőmérsékletre hűlni.
A megsült húst 15 percig pihenni hagyjuk, majd ½ centis kockákra vagdossuk. A sertéshús kockákat a megmaradt, lehűlt páclében alaposan átforgatjuk. A húsnak szobahőmérsékletűnek kell lennie, mielőtt megtöltjük vele a tésztát.
A sütőt 200°C-ra melegítjük.
A levelestésztát összesen 12 darab 7,5 centis négyzetre vágjuk. A négyzet széleit a felvert tojással megkenjük és a közepére egy púpozott teáskanálnyi sertéshús tölteléket helyezünk. A négyzetet átlója mentén félbe hajtjuk úgy, hogy a tészta háromszögletű legyen. A háromszög csúcsait a batyu alá hajtogatjuk, hogy a formáját lekerekítsük.
A batyukat sütőpapírral bélelt sütőtálcára helyezzük, a tetejét tojással megkenjük, majd szezámmaggal meghintjük. 18-20 percig sütjük a sütőben, míg a tészta aranyszínű lesz. Azonnal felszolgáljuk.
A fenti recept a „Ching – A lenyűgöző Ázsia” című sorozatból származik, amely pénteken és vasárnap esténként látható a Food Network tévécsatornán.
Megjegyzés
A páclé 700g hús pácolására elegendő. Vásárolj meg egy egész szűzpecsenyét (általában úgyis csak egyben lehet megvenni), és vágd le belőle az ehhez a recepthez javasolt 260 grammot. Pácold be és süsd meg mindkét darabot, és az extra sült húsból finom szendvicseket, pirított rizst vagy sült húsos salátát készíthetsz!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.