Kapros tökfőzelék virslivel recept
Kapros tökfőzelék virslivel
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Klasszikus kelkáposzta-főzelék recept
Klasszikus kelkáposzta-főzelék
Csörögefánk recept
Csörögefánk
Minestrone recept
Minestrone
Profiterol alaprecept recept
Profiterol alaprecept
Egyszerű csilis bab recept
Egyszerű csilis bab
Rakott zöldbab darált hússal recept
Rakott zöldbab darált hússal
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Egyszerű rakott kel recept
Egyszerű rakott kel
Paprikás csirke recept
Paprikás csirke
Mákos guba  recept
Mákos guba
Szilvás gombóc hagyományosan recept
Szilvás gombóc hagyományosan
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros) recept
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros)
Rakott karfiol (a klasszikus recept) recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept)
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel  recept
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Levelestésztás húsos batyu recept
recept
Bonyolult

Levelestésztás húsos batyu

120 perc
0 adag
Költséges
2016. 01. 28.

Elkészítés

  1. Egy nagy előkészítő edényben öszekeverjük a páclé hozzávalóit. Elhelyezzük benne a szűzpecsenyét és az edényt frissentartó fóliával lefedjük. Ezután hűtőszekrénybe tesszük, és pácolódni hagyjuk, ameddig csak lehet, lehetőség szerint egy éjszakára
  2. Sütés előtt melegítsük a sütőt 180°C-ra.
  3. Vegyük ki a sertéshúst a pácléből, és a levet tegyük félre. A húst helyezzük egy sütőedénybe, és süssük 40 percig (ha van húshőmérőnk: vagy amíg a hús belső hőmérséklete eléri a 63°C-t)
  4. Amíg a hús sül, a félretett páclevet egy kisebb lábosban felforraljuk, majd a forrás után levesszük a tűzről. A sütés félidejében a sertéshúst két kanálnyi páclével megöntözzük, és a megmaradt páclevet hagyjuk szobahőmérsékletre hűlni.
  5. A megsült húst 15 percig pihenni hagyjuk, majd ½ centis kockákra vagdossuk. A sertéshús kockákat a megmaradt, lehűlt páclében alaposan átforgatjuk. A húsnak szobahőmérsékletűnek kell lennie, mielőtt megtöltjük vele a tésztát.
  6. A sütőt 200°C-ra melegítjük.
  7. A levelestésztát összesen 12 darab 7,5 centis négyzetre vágjuk. A négyzet széleit a felvert tojással megkenjük és a közepére egy púpozott teáskanálnyi sertéshús tölteléket helyezünk. A négyzetet átlója mentén félbe hajtjuk úgy, hogy a tészta háromszögletű legyen. A háromszög csúcsait a batyu alá hajtogatjuk, hogy a formáját lekerekítsük.
  8. A batyukat sütőpapírral bélelt sütőtálcára helyezzük, a tetejét tojással megkenjük, majd szezámmaggal meghintjük. 18-20 percig sütjük a sütőben, míg a tészta aranyszínű lesz. Azonnal felszolgáljuk.

    A fenti recept a „Ching – A lenyűgöző Ázsia” című sorozatból származik, amely pénteken és vasárnap esténként látható a Food Network tévécsatornán.
Megjegyzés
A páclé 700g hús pácolására elegendő. Vásárolj meg egy egész szűzpecsenyét (általában úgyis csak egyben lehet megvenni), és vágd le belőle az ehhez a recepthez javasolt 260 grammot. Pácold be és süsd meg mindkét darabot, és az extra sült húsból finom szendvicseket, pirított rizst vagy sült húsos salátát készíthetsz!

Recept értékelése

0 / 5

0 értékelés

Ajánljuk még

Leveles tésztába göngyölt virsli
Recept
Egyszerű

Leveles tésztába göngyölt virsli

30 perc
|
6 adag
|
Átlagos
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Apró sós teasütemény
Recept
Egyszerű

Apró sós teasütemény

30 perc
|
6 adag
|
Átlagos
Dr.Szőnyi Aliz szerző profilképe

Dr.Szőnyi Aliz

Duplán sajtos rúd
Recept
Bonyolult

Duplán sajtos rúd

60 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Kard Sándorné szerző profilképe

Kard Sándorné

Sajtos-paprikás csillagok
Recept
Egyszerű

Sajtos-paprikás csillagok

90 perc
|
6 adag
|
Megfizethető
Vass Lászlóné szerző profilképe

Vass Lászlóné

Zsíros sós sütik
Recept
Bonyolult

Zsíros sós sütik

40 perc
|
6 adag
|
Átlagos
Nemes-Pádár Csilla szerző profilképe

Nemes-Pádár Csilla

Füstölt sajtos magvas rúd
Recept
Egyszerű

Füstölt sajtos magvas rúd

60 perc
|
3 adag
|
Átlagos
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Sós rudak
Recept
Bonyolult

Sós rudak

120 perc
|
6 adag
|
Átlagos
  szerző profilképe

Egyszerű csokis keksz - liszt nélkül!
Recept
Egyszerű

Egyszerű csokis keksz - liszt nélkül!

30 perc
|
12 adag
|
Átlagos
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Fokhagymás tésztacsomók
Recept
Egyszerű

Fokhagymás tésztacsomók

40 perc
|
6 adag
|
Átlagos
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Hasonló receptek

Preckedli, a sváb omlós linzer recept
Recept
Egyszerű

Preckedli, a sváb omlós linzer

70 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Lurpak vajas, sajtkrémes képviselőfánk recept
Recept
Mester

Lurpak vajas, sajtkrémes képviselőfánk

130 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

Hópuszedli recept
Recept
Egyszerű

Hópuszedli

30 perc
|
26 adag
|
Megfizethető
Kard Sándorné szerző profilképe

Kard Sándorné

Friss receptek

Egyedényes lasagne recept
Recept
Egyszerű

Egyedényes lasagne

45 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

Vaníliakrémmel töltött fánk recept
Recept
Egyszerű

Vaníliakrémmel töltött fánk

130 perc
|
16 adag
|
Megfizethető
Kard Sándorné szerző profilképe

Kard Sándorné

Preckedli, a sváb omlós linzer recept
Recept
Egyszerű

Preckedli, a sváb omlós linzer

70 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Mézes kekszes pohárdesszert recept
Recept
Egyszerű

Mézes kekszes pohárdesszert

15 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Sült pulykaszárny káposztaágyon recept
Recept
Egyszerű

Sült pulykaszárny káposztaágyon

135 perc
|
2 adag
|
Megfizethető
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

Füstölt lazacos tésztasaláta recept
Recept
Egyszerű

Füstölt lazacos tésztasaláta

20 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Balogh-Nagy  Erzsébet szerző profilképe

Balogh-Nagy Erzsébet

A legfinomabb borleves recept
Recept
Egyszerű

A legfinomabb borleves

40 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

Fekete-erdő pohárkrém recept
Recept
Egyszerű

Fekete-erdő pohárkrém

40 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Balogh-Nagy  Erzsébet szerző profilképe

Balogh-Nagy Erzsébet

Panettone recept
Recept
Mester

Panettone

275 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Mézeskalács-házikó recept
Recept
Mester

Mézeskalács-házikó

190 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Vietnámi tojásos tekercs recept
Recept
Egyszerű

Vietnámi tojásos tekercs

15 perc
|
2 adag
|
Átlagos
Nguyen Heni szerző profilképe

Nguyen Heni

Friss sztorik

Hozzávalók sikeresen mentve a bevásárlólistába!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.