Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Epres blondie
Tojásos nokedli fejes salátával
Dödölle - az eredeti recept
Mákos guba
Farsangi szalagos fánk
Klasszikus kuglóf
Kínai szezámmagos csirke
Kapros tökfőzelék virslivel
Krémes spenótfőzelék
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Dubarry-csirkemell
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Zsemlegombóc
Vadas marha
Finomfőzelék
Mézes-mustáros csirkemell
A legfinomabb sajtos-tejfölös lángos
Hagymás rostélyos
Levelestésztás húsos batyu recept
recept
Bonyolult

Levelestésztás húsos batyu

120 perc
0 adag
Költséges
2016. 01. 28.

Elkészítés

  1. Egy nagy előkészítő edényben öszekeverjük a páclé hozzávalóit. Elhelyezzük benne a szűzpecsenyét és az edényt frissentartó fóliával lefedjük. Ezután hűtőszekrénybe tesszük, és pácolódni hagyjuk, ameddig csak lehet, lehetőség szerint egy éjszakára
  2. Sütés előtt melegítsük a sütőt 180°C-ra.
  3. Vegyük ki a sertéshúst a pácléből, és a levet tegyük félre. A húst helyezzük egy sütőedénybe, és süssük 40 percig (ha van húshőmérőnk: vagy amíg a hús belső hőmérséklete eléri a 63°C-t)
  4. Amíg a hús sül, a félretett páclevet egy kisebb lábosban felforraljuk, majd a forrás után levesszük a tűzről. A sütés félidejében a sertéshúst két kanálnyi páclével megöntözzük, és a megmaradt páclevet hagyjuk szobahőmérsékletre hűlni.
  5. A megsült húst 15 percig pihenni hagyjuk, majd ½ centis kockákra vagdossuk. A sertéshús kockákat a megmaradt, lehűlt páclében alaposan átforgatjuk. A húsnak szobahőmérsékletűnek kell lennie, mielőtt megtöltjük vele a tésztát.
  6. A sütőt 200°C-ra melegítjük.
  7. A levelestésztát összesen 12 darab 7,5 centis négyzetre vágjuk. A négyzet széleit a felvert tojással megkenjük és a közepére egy púpozott teáskanálnyi sertéshús tölteléket helyezünk. A négyzetet átlója mentén félbe hajtjuk úgy, hogy a tészta háromszögletű legyen. A háromszög csúcsait a batyu alá hajtogatjuk, hogy a formáját lekerekítsük.
  8. A batyukat sütőpapírral bélelt sütőtálcára helyezzük, a tetejét tojással megkenjük, majd szezámmaggal meghintjük. 18-20 percig sütjük a sütőben, míg a tészta aranyszínű lesz. Azonnal felszolgáljuk.

    A fenti recept a „Ching – A lenyűgöző Ázsia” című sorozatból származik, amely pénteken és vasárnap esténként látható a Food Network tévécsatornán.
Megjegyzés
A páclé 700g hús pácolására elegendő. Vásárolj meg egy egész szűzpecsenyét (általában úgyis csak egyben lehet megvenni), és vágd le belőle az ehhez a recepthez javasolt 260 grammot. Pácold be és süsd meg mindkét darabot, és az extra sült húsból finom szendvicseket, pirított rizst vagy sült húsos salátát készíthetsz!

Recept értékelése

0 / 5

0 értékelés

Ajánljuk még

Leveles tésztába göngyölt virsli
Recept
Egyszerű

Leveles tésztába göngyölt virsli

30 perc
|
6 adag
|
Átlagos
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

|

2025.01.01.

Apró sós teasütemény
Recept
Egyszerű

Apró sós teasütemény

30 perc
|
6 adag
|
Átlagos
Dr.Szőnyi Aliz szerző profilképe

Dr.Szőnyi Aliz

|

2024.12.03.

Duplán sajtos rúd
Recept
Bonyolult

Duplán sajtos rúd

60 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Kard Sándorné szerző profilképe

Kard Sándorné

|

2023.11.01.

Sajtos-paprikás csillagok
Recept
Egyszerű

Sajtos-paprikás csillagok

90 perc
|
6 adag
|
Megfizethető
Vass Lászlóné szerző profilképe

Vass Lászlóné

|

2021.11.10.

Zsíros sós sütik
Recept
Bonyolult

Zsíros sós sütik

40 perc
|
6 adag
|
Átlagos
Nemes-Pádár Csilla szerző profilképe

Nemes-Pádár Csilla

|

2021.10.07.

Füstölt sajtos magvas rúd
Recept
Egyszerű

Füstölt sajtos magvas rúd

60 perc
|
3 adag
|
Átlagos
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

|

2021.07.28.

Sós rudak
Recept
Bonyolult

Sós rudak

120 perc
|
6 adag
|
Átlagos
  szerző profilképe

|

2019.02.10.

Fokhagymás tésztacsomók
Recept
Egyszerű

Fokhagymás tésztacsomók

40 perc
|
6 adag
|
Átlagos
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

|

2019.01.21.

Hasonló receptek

Hajtogatott tepertős pogácsa recept
Recept
Mester

Hajtogatott tepertős pogácsa

195 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

|

2025.02.18.

Songoku rétes recept
Recept
Egyszerű

Songoku rétes

45 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Lengyel Erika szerző profilképe

Lengyel Erika

|

2025.02.14.

Friss receptek

Házi vaníliasodó recept
Recept
Egyszerű

Házi vaníliasodó

10 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

|

2025.02.19.

Tarhonya recept
Recept
Egyszerű

Tarhonya

25 perc
|
4 adag
|
Olcsó
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

|

2025.02.18.

Hajtogatott tepertős pogácsa recept
Recept
Mester

Hajtogatott tepertős pogácsa

195 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

|

2025.02.18.

Szaftos zsebes karaj recept
Recept
Rafinált

Szaftos zsebes karaj

250 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

|

2025.02.17.

Songoku rétes recept
Recept
Egyszerű

Songoku rétes

45 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Lengyel Erika szerző profilképe

Lengyel Erika

|

2025.02.14.

Házi majonéz recept
Recept
Egyszerű

Házi majonéz

5 perc
|
4 adag
|
Olcsó
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

|

2025.02.12.

Reszelt túrós sütemény recept
Recept
Egyszerű

Reszelt túrós sütemény

95 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

|

2025.02.09.

Illatos-omlós csirke recept
Recept
Egyszerű

Illatos-omlós csirke

30 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Nguyen Heni szerző profilképe

Nguyen Heni

|

2025.02.07.

Friss sztorik

Hozzávalók sikeresen mentve a bevásárlólistába!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.