Előkészítés: A libaaprólékot feldaraboljuk, leszedjük a bőrét, hogy a leves ne legyen nagyon zsíros. A feldarabolt aprólékot, zúzát, szívet megmossuk. A hagymát, fokhagymát meghámozzuk, és egészben hagyjuk. A zöldséget megtisztítjuk, megmossuk, hasábra vágjuk. A petrezselymet megmossuk, összekötözzük. A fűszereket kis gézzacskóba kötjük, hogy a főzés befejezésekor egyben kivehessük.
Elkészítés: Az előkészített aprólékot a fűszerekkel nagyobb fazékba tesszük, és felöntjük annyi vízzel amennyi kb. egy tenyérnyire ellepi. Felforraljuk, leszedjük a habját, majd gyöngyöző forrással tovább főzzük kb. 1 óra hosszat. A tojást tálkába ütjük, lazán felverjük, hozzáadjuk az olajat, ezzel kicsit tovább habosítjuk. Hozzákeverjük a macesz darát, sózzuk, borsozzuk, és jól összekeverjük. Félretesszük, hogy amíg a leves fő, jól megduzzadjon. Egy óra elteltével megsózzuk a levest, beletesszük a hagymát, a fokhagymát, a zöldségeket, a petrezselymet, és puhára főzzük. Egy liter sós vizet felforralunk. A macesz masszából vizes kézzel diónyi gombócokat formálunk, beletesszük a vízbe, majd lefedve, lassú tűzön kb. 15 perc alatt puhára főzzük. A gombócok főzés közben kb. duplára dagadnak. A levest a maceszgombóccal, zöldségekkel és a libaaprólékkal együtt, forrón tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.