A csülköt kicsontozzuk (egyszerűbb, ha a hentesnél eleve kicsontozva kérjük). A húst bőröstül nagyobb kockákra vágjuk, a combot szintén hasonló méretűre kockázzuk fel.
Némi zsíron pirítsuk zsírjára a kockára vágott szalonnát, majd hozzáadjuk a szintén felkockázott vöröshagymát és üvegesre pirítjuk. Ezután jöhet hozzá a hús. Pirítsuk pár percig, ha már kezd fehéredni, akkor a tűzről félrehúzva az őrölt fűszerpaprikával megszórjuk, ügyelve, hogy ne égjen meg.
Annyi vízzel felöntjük, hogy csak félig lepje el. Ezután mehet mellé az apróra vágott paprika és paradicsom is. Ízesítjük sóval, borssal, őrölt köménnyel, aki szereti, ízlés szerint csípős paprikakrémet is adhat hozzá.
Bográcsban főzve ügyeljünk arra, hogy gyakran keverjük meg a pörköltet, nehogy leégjen, odakozmáljon! A zúzott fokhagymát is hozzáadjuk és már tényleg csak annyi a dolgunk, hogy türelmesen kivárjuk, ameddig a hús megpuhul (kb. másfél óra).
Egy finom magyaros bogrács étel, amit persze a konyhában is elkészíthetünk. Egy igazi nehézsúlyú fogás, nem diétához való.
A receptet és a fotókat Sylvia Gasztro Angyal küldte. Köszönjük!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.