A sütőtököt 5-8 cm-es darabokra vágjuk és sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. 30 percig 220 fokon sütjük, majd 30 percig 200 fokon, a végén 20-30 percig 160 fokon.
A hagymákat egy kevés olajon megpirítjuk, majd a megpucolt, felkarikázott répákat hozzáadjuk és együtt pirítjuk tovább. Ezután megszórjuk pirospaprikával, felöntjük vízzel és hozzáadjuk a megpucolt és feldarabolt krumplit is. Beletesszük a leveskockákat, megsózzuk, megborsozzuk és majorannával fűszerezzük, majd kb. 30 perc alatt puhára főzzük a zöldségeket.
Ha megpuhult a zöldség, hozzáadjuk a megsült sütőtököt, és botmixerrel pépesítjük a levest. Megkóstoljuk, és ha kell, tovább fűszerezzük.
A kolbászt felkarikázzuk és egy serpenyőben megpirítjuk. A levest tejföllel, pirított kolbászkarikákkal és felaprított friss petrezselyemmel tálaljuk.
Megjegyzés
Ezt a receptet a Mindmegette villámversenyére találtam ki. Meglepően finomra sikerült, még annak is ízlett, aki egyébként nem rajong a sütőtökért. Még finomabb, ha csípős kolbászt használunk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.