Elkészítés: Általában pörköltalappal kezdem el a zöldbableves készítését. Olajon üvegesre dinsztelem a felkockázott hagymát, majd levéve a tűzről megszórom pirospaprikával, gyorsan elkeverem benne, s felöntöm hideg vízzel. Visszarakom a tűzre.
A már előzőleg meghámozott és felkockázott krumplit hozzáadom, s felöntöm annyi vízzel, amennyi levest szeretnék csinálni. Krumplit nem muszáj belerakni - de én mindig szoktam. Megsózom.
Amikor a krumpli félig megpuhult, hozzáadom a sárga- vagy zöldhüvelyű babot, s ezzel együtt puhára főzöm. Ha ez megvan, a tejfelből, kevés vízből és jónéhány evőkanál lisztből habarást készítek (folyékony állagú legyen, nehogy becsomósodjon). Jól kiverem, és szűrőn keresztül, folyamatos keverés mellett a levesbe öntöm a habarást, elkeverem, majd még egyszer felforralom.
Fűszerezem ízlés szerint, sóval, borssal, majorannával, ételízesítővel. Ecettel tehetem teljesebbé az ízét.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.