A tészta hozzávalóit gyors mozdulatokkal összegyúrjuk, majd fóliába csomagolva a hűtőbe tesszük fél órára pihenni.
Közben elkészítjük a tölteléket. A tejet ízesítjük a cukorral, valamint sóval, és felforrósítjuk. A forró tejet a darált mákra öntjük, majd alaposan elkeverjük. Ha lehűlt a tészta, lisztezett gyúrólapon 25 részre osztjuk.
Minden tésztadarabot golyóvá formázunk, a golyókat féltenyérnyi körré nyújtjuk ki, majd elosztjuk rajtuk a mákos tölteléket. A töltött tésztakorongokat kézbe vesszük, és golyókat formálunk belőlük. (Ügyeljünk arra, hogy a töltelék sehol ne látszódjon ki.)
Ha elkészült mind, egy tepsibe sütőpapírt fektetünk, és a süteményeket szépen sorban lerakosgatjuk. Előmelegített sütőben, 180 fokon kb. 15 perc alatt világosra sütjük őket. Még forrón porcukorba hempergetjük a töltött kekszeket és rácson hagyjuk kihűlni. Fém dobozban tároljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.