A tészta hozzávalóit gyors mozdulatokkal összegyúrjuk, annyi tejföllel, hogy összeálljon a tészta. Majd átlátszó fóliába csomagolva, hűtőbe tesszük.
A meggyet egy szűrőbe téve kiengedjük és kissé kinyomkodjuk. A levét felfogjuk és vízzel kiegészítjük, hogy 3 dl-t kapjunk. A meggylébe elkeverjük a pudingport, majd tűzre téve megfőzzük a pudingot, azután hozzákeverjük a meggyet, a cukrot és a fahéjat. Összeforraljuk és kihűtjük.
A mákot egy tálba szórjuk, összekeverjük a cukorral, a keményítővel, lekvárral és ízesítjük citromhéjjal, vaníliával, majd hozzáreszeljük az almát. A tojásfehérjét pár csepp citromlével habbá verjük, azután lazán összeforgatjuk a mákos résszel.
A tészta 2/3-át egy sütőpapírral bélelt 20x30 cm- es tepsibe simítjuk, villával megszurkáljuk és rákenjük a mákhabot. Elkenjük rajta a meggyes pudingot, a maradék tésztával pedig berácsozzuk a tetejét. A rácsok tetejét lekenjük tojással és 180 fokon, kb 35 perc alatt készre sütjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.