A gombóchoz a túrót, a tojást, a lisztet és a vajat összekeverjük, a reszelt citrom, a vaníliás cukor és a félbevágott vaníliarúd kikapart belsejének hozzáadásával ízesítjük.
A toast kenyér héját levágjuk, apróra kockázzuk, és a túróhoz adjuk. Ez fogja nekünk szépen felszívni a túróban lévő nedvességet, ezzel rugalmas állagot adva a gombócoknak. Amikor mindent összekevertünk, menjen a hűtőbe kb. 1/2 órára, hogy tudjon dolgozni a kenyerünk.
A morzsához serpenyőben vajat olvasztunk, darált mákot, cukrot, pici sót, fahéjat adunk hozzá, és folyamatos kevergetés mellett 5-6 perc alatt jól összepirítjuk, ügyelve arra, hogy le ne égjen. Ebben fogjuk a megfőtt gombócokat, gyorsan átforgatni.
A meggyraguhoz a meggyet a borral és cukorral összeforraljuk nagyjából 5-6 perc alatt, ízlés szerint fűszerekkel finomítjuk (fahéj, csillagánizs, szegfűszeg és 1-1 szelet citrom, narancs).
A gombócnak főzővizet teszünk fel, amit nyugodtan ízesítsünk egész fahéjjal, kis cukorral, sóval, szegfűszeggel, csillagánizzsal. Forraljuk fel. A masszánkat, mikor már a hűtőben jól összeállt, kivesszük, a vizet visszavesszük, hogy ne forrjon nagyon, majd egy fagyiskanál segítségével gombócokat formázunk, és fedő alatt kb. 6-7 perc alatt megfőzzük. Főzés után azonnal mehet a morzsába. A mákbundás gombócokat a meggyraguval tálaljuk.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.