A gombóchoz a túrót, a tojást, a lisztet és a vajat összekeverjük, a reszelt citrom, a vaníliás cukor és a félbevágott vaníliarúd kikapart belsejének hozzáadásával ízesítjük.
A toast kenyér héját levágjuk, apróra kockázzuk, és a túróhoz adjuk. Ez fogja nekünk szépen felszívni a túróban lévő nedvességet, ezzel rugalmas állagot adva a gombócoknak. Amikor mindent összekevertünk, menjen a hűtőbe kb. 1/2 órára, hogy tudjon dolgozni a kenyerünk.
A morzsához serpenyőben vajat olvasztunk, darált mákot, cukrot, pici sót, fahéjat adunk hozzá, és folyamatos kevergetés mellett 5-6 perc alatt jól összepirítjuk, ügyelve arra, hogy le ne égjen. Ebben fogjuk a megfőtt gombócokat, gyorsan átforgatni.
A meggyraguhoz a meggyet a borral és cukorral összeforraljuk nagyjából 5-6 perc alatt, ízlés szerint fűszerekkel finomítjuk (fahéj, csillagánizs, szegfűszeg és 1-1 szelet citrom, narancs).
A gombócnak főzővizet teszünk fel, amit nyugodtan ízesítsünk egész fahéjjal, kis cukorral, sóval, szegfűszeggel, csillagánizzsal. Forraljuk fel. A masszánkat, mikor már a hűtőben jól összeállt, kivesszük, a vizet visszavesszük, hogy ne forrjon nagyon, majd egy fagyiskanál segítségével gombócokat formázunk, és fedő alatt kb. 6-7 perc alatt megfőzzük. Főzés után azonnal mehet a morzsába. A mákbundás gombócokat a meggyraguval tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.