A tisztes tésztához a hozzávalókat egy tálban összedolgozzuk, majd lisztezett deszkán kb. 7 mm vastagra nyújtjuk.
A vajas tésztához a puha vajat a liszttel egy tálban, villa segítségével elkeverjük, majd spatulával, egyenletesen a lisztes tészta tetejére kenjük. Duplán összehajtogatjuk, majd 30 percre a hűtőbe tesszük. Kivéve kissé kinyújtjuk, újrahajtogatjuk, majd ezt megismételjük még háromszor, így a tésztánk összesen négyszer hajtódik. Ha ez meg van, akkor csak a fantáziánk szabhat gátat annak, hogy milyen formájú sütit készítsünk belőle.
A cukormázhoz egy kisebb edényben vizet melegítünk, beltesszük a cukrot, és addig forraljuk, amíg a cukor teljesen elolvad.
Ha kiszaggattuk és megformáztuk a tésztát, akkor 200 fokra előmelegített sütőben, 15 perc alatt készre sütjük, majd cukormázzal lekenjük. Ha kihűlt, tejszínhabbal, málnával díszítjük.
Megjegyzés
Ebben a tésztában nincsen cukor, de nem is kell, hiszen amikor kisül, és kihűl cukormázzal vékonyan lekenjük.Finom ropogós, leveles, vajas, citromos ízű lesz, nem hiányoljuk belőle a cukrot, mivel a tejszínhab maga is tartalmaz cukrot.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.