Elkészítés: Először elkészítjük a tölteléket: a zselatinlapokat beáztatjuk 10 percre annyi hideg hideg vízbe, hogy éppen elfedje. A mandarinokat (vagy a befőttet) lecsepegtetjük, levét felfogjuk. A befőtt levéből 3 dl-t leöntünk, összekeverjük a kristálycukorral és a pudingporral. Állandó keverés közben felforraljuk, és kb. 2 percig főzzük. A tűzről lehúzva hozzáadjuk a kicsavart zselatinlapokat, majd addig keverjük, míg a zselatin felenged. A kész pudingot néha megkeverjük, amíg kihűl.
A tésztához a vizet és a vajat feltesszük főni, amint forr, hozzákeverjük a lisztet, és alaposan átkeverjük. Állandó keverés mellett „égetjük“ a tésztát kb. 2 percig. A tűzről lehúzva kissé pihentetjük, majd a tojást egyenként hozzákeverjük, mindegyiket alaposan eldolgozzuk.
Sütőpapírra rajzolunk kb. 24-26 cm átmérőjű köröket, nekem ebből a mennyiségből 5 tortalap jött ki (ha van pizzasütőformánk legalább 3 db, kibéleljük sütőpapírral). A tésztát szétkenjük a körökre vagy a formába, majd előremelegített sütőben 200 fokon kb. 30 percig sütjük. A sütő ajtaját ne nyitogassuk legalább az első 15-20 percben. Ha megsült, hagyjuk kihűlni.
A 4 dl tejszínt felverjük a vaníliás cukorral, majd összekeverjük a kihűlt pudinggal és a kompóttal. A krémmel megtöltjük a lapokat, egymásra helyezzük, majd a hűtőben hagyjuk megdermedni.
A díszítéshez 1 dl tejszínt felverünk, megkenjük a torta oldalát, megszórjuk mandulaszirommal, saját fantáziánk szerint díszítjük, majd meghintjük porcukorral.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.