Elkészítés: Lássunk neki először a mandulakéregnek. Mindennapi kenyerünket apróra kockázzuk, a tejben elkeverjük a tojásokat, enyhén megsózzuk, és leöntjük vele a kenyérkockákat.
Hagymáinkból egyet finomra vágunk, kedves kis serpenyőnkben a vajon megdinszteljük, majd hozzákeverjük a felaprózott barackot, a mandulát, majoránnával ízesítjük, majd ha kihűlt, a tejbe áztatott kenyérhez keverjük.
Jöjjön a hús: egy szép nagy serpenyőben forró olajon, erős tűzön mindkét oldalát kapassuk meg, majd keressük elő fedeles, ovális sütőedényünket, tegyük bele mellünket, sózzuk, borsozzuk, öntsük fel a pecsenyelével, a borral és a húslevessel, valamint dobjuk mellé a négybe vágott 2 fej vöröshagymát, a nagyobb darabokra szelt pórét és sárgarépát, valamint a fokhagymát.
Fedjük le, és 200 fokos sütőben pároljuk puhára. Ez egy jó óránkba telik, addig nyugodtan igyunk valamit a nagy munkára, majd keverintsünk még egyet-kettőt a kéreg alapanyagán, majd vegyük ki húsunkat a sütőből, és profi kőműveseket megszégyenítő módon simítsuk rá a réteget, mintegy 3 cm vastagon. Toljuk vissza sütőnkbe, már fedetlenül, és jó fél óra alatt süssük szép pirosra.
Egy kis pihentetés után emeljük ki a pecsenyeléből, szeleteljük fel, és burgonyapürével körítve adjuk fel az asztalra. A pecsenyelét és egy szép kéknyelűt külön kínáljunk hozzá.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.