Összekeverjük a lisztet és a sütőport, majd a deszkára szitáljuk. Kis darabokra vágjuk a hideg vajat, és a sütőporos liszthez adjuk. H ozzáöntünk a fél deciliter hideg vizet, a vaníliaaromát, és összedolgozzuk a tésztát. Fóliába csomagoljuk, és körülbelül egy órára a hűtőbe tesszük.
A szilvát megmossuk, elfelezzük, kimagozzuk, egy tálba tesszük. Hozzáadjuk a vanília kikapart magjait és a rudat is, valamint az ánizst és a cukrot. Jól összekeverjük, majd 30 percig pihentetjük.
Kinyújtjuk a tésztát két réteg fólia között körülbelül 4 miliméter vastag körré, és sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük úgy, hogy a szélei túllógjanak. Kinyújtjuk a marcipánmasszát azonos nagyságúra, és a tésztára helyezzük.
Elosztjuk a fűszeres szilvát a süteményen. A tésztaszéleket felhajtjuk úgy, hogy a süteménynek pereme legyen. 180 fokra előmelegített sütőben körülbelül 35 percig sütjük. Kivesszük, kissé hagyjuk kihűlni, majd szeletelve tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.