A hártyáitól megtisztított húst bekenjük a mustárral, folpakba csomagoljuk, és a hűtőben pihentetjük 24 órát. Másnap a fűszerkeverékkel bedörzsöljük, és a serpenyőben felhevített olajon kérgesre pirítjuk. Ezután áttesszük a 120 fokosra (légkeveréses módban 100 fokosra) előmelegített sütőbe, és ízléstől függően 35 perc angolosra vagy 45 perc alatt rózsaszínre sütjük. (Kb. 1 óra alatt teljesen átsül.) Ezután kivesszük, és 5 percre alufóliába csavarjuk.
A pudinghoz a megszitált lisztet a sóval nagy tálba öntjük, és a közepébe mélyedést vájunk. Beleütjük a tojásokat, hozzáöntünk egy kis tejet, és fakanállal óvatosan összeforgatjuk. Folyamatos keverés közben annyi tejet adunk hozzá, hogy sűrű tésztát kapjunk. Ezt habverővel simára verjük, majd belekeverjük a megmaradt tejet, és 1 órát állni hagyjuk.
A sütőt felkapcsoljuk a maximumra (230 fokra). A hús után visszamaradt pecsenyezsírt felhevítjük, és forrón egy 12 részes muffintepsibe kanalazunk belőle mélyedésenként 1/3-1/2 teáskanálnyit. Azonnal rátöltjük a 2 ek hideg vízzel elkevert tésztát, majd kb. 25 percig sütjük, amíg megemelkedik, és ropogósra pirul.
Közben a mártáshoz a maradék pecsenyelé zsírját leszedjük, és 1 ek barna szaftot serpenyőbe vagy láboskába öntünk. A liszttel csomómentesre keverjük, állandóan kevergetve hozzáadjuk az alaplét, és lassú tűzön mártássá főzzük.
A felszeletelt sültet a pudinggal tányérokon elrendezzük, és megöntözzük a mártással. Párolt vegyes zöldség illik hozzá.
Megjegyzés
Fontos, hogy a sütő és a zsiradék is jó forró legyen, ekkor jön fel szép magasra a puding.
Ha túl kevés a pecsenyezsírod, akkor napraforgóolajat, liba- vagy kacsazsírt tegyél a formába, mert ezek jól bírják a magas hőfokon való sütést.
A pudingot egyben is megsütheted tepsiben vagy tűzálló tálban. Szeletekre vágva tálald!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.