A tésztának való alapanyagokat egy tálban jól összedolgozzuk, 4 darab cipót készítünk belőle. Mivel egy kicsit ragacsos a tészta, nehézkes nyújtani. Eleve sürtőpapíron célszerű ellapítani, majd egy közepes tepsi hátulján, a sütőpapírral együtt megsütni, 175 fokra előmelegített sütőben, egyenként kb. 7-9 percig. Minden adag tésztával így járjunk el.
A pudingport és a lisztet összekeverjük, majd a tejjel keményre főzzük. A sütőmargarint a cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük. Mikor már langyos a puding, belekeverjük a cukros margarint, simára dolgozzuk.
A 4 lapot megtöltjük a krémmel, a felső tésztalapra is krém kerül, majd ezt instant (édesített) kakaóporral vagy darált dióval bőven megszórjuk. Hűtőszekrényben néhány órát, állni hagyjuk, hogy a tésztalap megpuhuljon, és az ízek összeérjenek.
Elsőként nehéznek tűnik, de nem az. A tészta ragacsos, nyújtófával, lisztezve sem könnyű kinyújtani. Én az ujjaimmal próbáltam, ez bevált. Így nem annyira vékony a tésztalap. Ha túl sűrű a tészta, szükség esetén tejjel higítható A végeredmény a lényeg: istenien finom, eteti magát. Ajánlom, próbáljátok ki egyszer, aztán majd többször is elkészítitek.
A receptet Évike küldte. Köszönjük!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.