Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Rakott zöldbab darált hússal recept
Rakott zöldbab darált hússal
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros) recept
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros)
Madártejszelet recept
Madártejszelet
Profiterol alaprecept recept
Profiterol alaprecept
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
Paprikás csirke recept
Paprikás csirke
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Kapros tökfőzelék virslivel recept
Kapros tökfőzelék virslivel
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel  recept
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel
Finomfőzelék recept
Finomfőzelék
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Egyszerű rakott kel recept
Egyszerű rakott kel
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Hagyományos resztelt csirkemáj recept
Hagyományos resztelt csirkemáj
Legényfogó leves recept
Legényfogó leves
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Csörögefánk recept
Csörögefánk
Rakott karfiol (a klasszikus recept) recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept)
Marlenka recept
recept
Mester
Glutént tartalmazó gabonafélékTojásTej

Marlenka

50 perc
6 adag
Megfizethető
5
2024. 03. 18.

Elkészítés

  1. A marlenka tésztához összemelegítjük a vajat a cukorral és a mézzel, majd hozzáadjuk az ecettel elkevert szódabikarbónát
  2. Amikor a keverék langyosra hűlt, simára keverjük a tojással, majd hozzászitáljuk a kakaóporral elkevert lisztet. Az egészet alaposan összegyúrjuk, majd a marlenka tésztát öt egyforma részre osztjuk.
  3. A tésztagombócokat enyhén lisztezett felületen egyenként, kb. 20x30 cm-es nagyságúra nyújtjuk. Sütőpapírral bélelt tepsiben 180 fokon, kb. 5-6 perc alatt egyenként megsütjük.
  4. A kihűlt tésztalapokat egymásra helyezzük és a széleket körben egyenesre levágjuk. A leeső tésztát késes aprítóval morzsásra aprítjuk.
  5. A krémhez a sűrített tejet üvegtálba nyomjuk, majd vízgőz fölött addig kevergetjük, amíg enyhén karamellás színt nem kap és kissé besűrűsödik. (kb 30-35 perc). Hagyjuk lehűlni.
  6. A kihűlt krémet a vajjal habosra keverjük, majd betöltjük vele a piskótalapokat úgy, hogy a tetejére is jusson.
  7. Végül megszórjuk a marlenka tetejét a tésztamorzsával és 1-2 napig hűvös helyen pihentetjük. Fontos, hogy kínálás előtt hagyjuk szobahőmérsékletűre melegedni.


Recept értékelése

5 / 5

1 értékelés

Ajánljuk még

Marlenka
Recept
Mester

Marlenka

210 perc
|
12 adag
|
Költséges
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Marlenka
Recept
Mester

Marlenka

120 perc
|
12 adag
|
Átlagos
Kovács Ágnes szerző profilképe

Kovács Ágnes

Marlenka
Recept
Rafinált

Marlenka

60 perc
|
8 adag
|
Átlagos
Putóczki Gáborné szerző profilképe

Putóczki Gáborné

Marlenka egyszerűen
Recept
Egyszerű

Marlenka egyszerűen

90 perc
|
6 adag
|
Megfizethető
Pék Ildikó szerző profilképe

Pék Ildikó

Csokis Marlenka
Recept
Mester

Csokis Marlenka

120 perc
|
0 adag
|
Megfizethető
Hetényi Fanni szerző profilképe

Hetényi Fanni

Marlenka egyszerűbben
Recept
Mester

Marlenka egyszerűbben

90 perc
|
0 adag
|
Megfizethető
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Mogyorós marlenka
Recept
Bonyolult

Mogyorós marlenka

120 perc
|
6 adag
|
Átlagos
Törösné Nagy Melinda szerző profilképe

Törösné Nagy Melinda

Diós marlenka
Recept
Bonyolult

Diós marlenka

120 perc
|
25 adag
|
Megfizethető
DUSHA CSENGE szerző profilképe

DUSHA CSENGE

Hasonló receptek

Marlenka  recept
Recept
Mester

Marlenka

210 perc
|
12 adag
|
Költséges
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Marlenka  recept
Recept
Mester

Marlenka

120 perc
|
12 adag
|
Átlagos
Kovács Ágnes szerző profilképe

Kovács Ágnes

Marlenka recept
Recept
Rafinált

Marlenka

60 perc
|
8 adag
|
Átlagos
Putóczki Gáborné szerző profilképe

Putóczki Gáborné

Friss receptek

Egyedényes lasagne recept
Recept
Egyszerű

Egyedényes lasagne

45 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

Vaníliakrémmel töltött fánk recept
Recept
Egyszerű

Vaníliakrémmel töltött fánk

130 perc
|
16 adag
|
Megfizethető
Kard Sándorné szerző profilképe

Kard Sándorné

Preckedli, a sváb omlós linzer recept
Recept
Egyszerű

Preckedli, a sváb omlós linzer

70 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Mézes kekszes pohárdesszert recept
Recept
Egyszerű

Mézes kekszes pohárdesszert

15 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Sült pulykaszárny káposztaágyon recept
Recept
Egyszerű

Sült pulykaszárny káposztaágyon

135 perc
|
2 adag
|
Megfizethető
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

Füstölt lazacos tésztasaláta recept
Recept
Egyszerű

Füstölt lazacos tésztasaláta

20 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Balogh-Nagy  Erzsébet szerző profilképe

Balogh-Nagy Erzsébet

A legfinomabb borleves recept
Recept
Egyszerű

A legfinomabb borleves

40 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

Fekete-erdő pohárkrém recept
Recept
Egyszerű

Fekete-erdő pohárkrém

40 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Balogh-Nagy  Erzsébet szerző profilképe

Balogh-Nagy Erzsébet

Panettone recept
Recept
Mester

Panettone

275 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Mézeskalács-házikó recept
Recept
Mester

Mézeskalács-házikó

190 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Vietnámi tojásos tekercs recept
Recept
Egyszerű

Vietnámi tojásos tekercs

15 perc
|
2 adag
|
Átlagos
Nguyen Heni szerző profilképe

Nguyen Heni

Friss sztorik

Hozzávalók sikeresen mentve a bevásárlólistába!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.