A marlenka tésztához összemelegítjük a vajat a cukorral és a mézzel, majd hozzáadjuk az ecettel elkevert szódabikarbónát
Amikor a keverék langyosra hűlt, simára keverjük a tojással, majd hozzászitáljuk a kakaóporral elkevert lisztet. Az egészet alaposan összegyúrjuk, majd a marlenka tésztát öt egyforma részre osztjuk.
A tésztagombócokat enyhén lisztezett felületen egyenként, kb. 20x30 cm-es nagyságúra nyújtjuk. Sütőpapírral bélelt tepsiben 180 fokon, kb. 5-6 perc alatt egyenként megsütjük.
A kihűlt tésztalapokat egymásra helyezzük és a széleket körben egyenesre levágjuk. A leeső tésztát késes aprítóval morzsásra aprítjuk.
A krémhez a sűrített tejet üvegtálba nyomjuk, majd vízgőz fölött addig kevergetjük, amíg enyhén karamellás színt nem kap és kissé besűrűsödik. (kb 30-35 perc). Hagyjuk lehűlni.
A kihűlt krémet a vajjal habosra keverjük, majd betöltjük vele a piskótalapokat úgy, hogy a tetejére is jusson.
Végül megszórjuk a marlenka tetejét a tésztamorzsával és 1-2 napig hűvös helyen pihentetjük. Fontos, hogy kínálás előtt hagyjuk szobahőmérsékletűre melegedni.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.