A tésztához összekeverjük a szódabikarbónát és az ecetet. Kikeverjük a puha margarin felét, a mézet és a cukrot, majd hozzáadjuk az ecetes szódabikarbónát. Az egészet simára keverjük, feltesszük a tűzre és állandó keverés mellett hozzáadjuk a tojásokat. Amikor már habos és barna, azonnal levesszük a tűzről.
Hűlni hagyjuk, és ha langyos, hozzászórjuk a lisztet, majd az egészet kidolgozzuk. Letakarva 1 órán át pihentetjük.
Ezután öt cipóra osztva, egyesével, 2 mm vékonyra kinyújtjuk, és 180 fokos sütőben 15 perc alatt kisütjük a lapokat.
A krémhez a sűrített tejet befőttes üvegbe öntjük, és 3 órán át főzzük. A kihűlt befőttes üveget kinyitjuk, majd a sűrített tejet kikeverjük a margarinnal. Ekkor hozzákeverjük a diót vagy a mogyorót és a konyakot is.
A lapokat rétegezve megkenjük a krémmel, és a süteményt egy napon át pihentetjük (másnapra megpuhul). Reszelt csokival megszórva, kockára vágva tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.