Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel  recept
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel
Mákos guba  recept
Mákos guba
Hagyományos resztelt csirkemáj recept
Hagyományos resztelt csirkemáj
Csörögefánk recept
Csörögefánk
Legényfogó leves recept
Legényfogó leves
Profiterol alaprecept recept
Profiterol alaprecept
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal recept
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Egyszerű csilis bab recept
Egyszerű csilis bab
Madártejszelet recept
Madártejszelet
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros) recept
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros)
Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Minestrone recept
Minestrone
Kapros tökfőzelék virslivel recept
Kapros tökfőzelék virslivel
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Rakott karfiol (a klasszikus recept) recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept)
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Marlenka  recept
recept
Mester
Glutént tartalmazó gabonafélékTojásTej

Marlenka

120 perc
12 adag
Átlagos
2021. 10. 12.

Elkészítés

  1. Gőz fölött összeolvasztjuk a vajat - vagy a margarint - és a mézet, a tojásokat és a cukrot. Langyosra hűtjük, hozzáadjuk az ecetet, majd a szódabikarbónával elkevert lisztet. Deszkára borítjuk, összegyúrjuk. Ha lágy a tészta, tegyünk még hozzá lisztet.
  2. 6 egyenlő részre osztjuk és egy 30x25-ös, zsírozott tepsi alján 6 lapot sütünk belőle.
  3. A krémhez először elkészítjük a karamellt. A tubusos sűrített tejeket egy befőttes üvegbe nyomjuk, amit egy fazékba, vízbe állítva 3 órán át főzünk, amíg szép világosbarna karamell lesz belőle. Ezt érdemes egy nappal a sütés előtt elkészíteni és hűtőben pihentetni.
  4. A pudingporokat megfőzzük a tejjel és a cukorral.
  5. A vajat vagy margarint kikeverjük a porcukorral, hozzáadjuk a teljesen kihűlt pudingot, majd a belekeverjük a karamellt és a darált diót is. A kész krémet is pihentetjük a hűtőben.
  6. Ezután abban a tepsiben állítjuk össze, aminek hátán sültek a lapok. Egy lapot alulra teszünk, megkenjük a krémmel, majd így folytatjuk mindegyikkel, úgy, hogy a tetejére krém kerüljön. Megszórjuk a tetejét darált dióval.
  7. Így hagyjuk állni egy napig, addig megpuhul, majd a széleit körben levágjuk, majd kockákra szeleteljük.
Megjegyzés
Akinek sok a 6 lap sütése, süthet 4 laposat is, akkor arányosan csökkenteni kell az alapanyag mennyiségeket. Vaj helyett margarint is használhatunk a recepthez.

Recept értékelése

0 / 5

0 értékelés

Ajánljuk még

Marlenka
Recept
Mester

Marlenka

210 perc
|
12 adag
|
Költséges
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Marlenka
Recept
Mester

Marlenka

50 perc
|
6 adag
|
Megfizethető
Baloghné Kele Judith szerző profilképe

Baloghné Kele Judith

Marlenka
Recept
Rafinált

Marlenka

60 perc
|
8 adag
|
Átlagos
Putóczki Gáborné szerző profilképe

Putóczki Gáborné

Marlenka egyszerűen
Recept
Egyszerű

Marlenka egyszerűen

90 perc
|
6 adag
|
Megfizethető
Pék Ildikó szerző profilképe

Pék Ildikó

Csokis Marlenka
Recept
Mester

Csokis Marlenka

120 perc
|
0 adag
|
Megfizethető
Hetényi Fanni szerző profilképe

Hetényi Fanni

Marlenka egyszerűbben
Recept
Mester

Marlenka egyszerűbben

90 perc
|
0 adag
|
Megfizethető
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Mogyorós marlenka
Recept
Bonyolult

Mogyorós marlenka

120 perc
|
6 adag
|
Átlagos
Törösné Nagy Melinda szerző profilképe

Törösné Nagy Melinda

Diós marlenka
Recept
Bonyolult

Diós marlenka

120 perc
|
25 adag
|
Megfizethető
DUSHA CSENGE szerző profilképe

DUSHA CSENGE

Hasonló receptek

Marlenka  recept
Recept
Mester

Marlenka

210 perc
|
12 adag
|
Költséges
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Marlenka recept
Recept
Mester

Marlenka

50 perc
|
6 adag
|
Megfizethető
Baloghné Kele Judith szerző profilképe

Baloghné Kele Judith

Marlenka recept
Recept
Rafinált

Marlenka

60 perc
|
8 adag
|
Átlagos
Putóczki Gáborné szerző profilképe

Putóczki Gáborné

Friss receptek

Egyedényes lasagne recept
Recept
Egyszerű

Egyedényes lasagne

45 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

Vaníliakrémmel töltött fánk recept
Recept
Egyszerű

Vaníliakrémmel töltött fánk

130 perc
|
16 adag
|
Megfizethető
Kard Sándorné szerző profilképe

Kard Sándorné

Preckedli, a sváb omlós linzer recept
Recept
Egyszerű

Preckedli, a sváb omlós linzer

70 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Mézes kekszes pohárdesszert recept
Recept
Egyszerű

Mézes kekszes pohárdesszert

15 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Sült pulykaszárny káposztaágyon recept
Recept
Egyszerű

Sült pulykaszárny káposztaágyon

135 perc
|
2 adag
|
Megfizethető
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

Füstölt lazacos tésztasaláta recept
Recept
Egyszerű

Füstölt lazacos tésztasaláta

20 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Balogh-Nagy  Erzsébet szerző profilképe

Balogh-Nagy Erzsébet

A legfinomabb borleves recept
Recept
Egyszerű

A legfinomabb borleves

40 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

Fekete-erdő pohárkrém recept
Recept
Egyszerű

Fekete-erdő pohárkrém

40 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Balogh-Nagy  Erzsébet szerző profilképe

Balogh-Nagy Erzsébet

Panettone recept
Recept
Mester

Panettone

275 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Mézeskalács-házikó recept
Recept
Mester

Mézeskalács-házikó

190 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Vietnámi tojásos tekercs recept
Recept
Egyszerű

Vietnámi tojásos tekercs

15 perc
|
2 adag
|
Átlagos
Nguyen Heni szerző profilképe

Nguyen Heni

Friss sztorik

Hozzávalók sikeresen mentve a bevásárlólistába!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.