A krémhez szükséges sűrített tejet vízzel teli lábasba állítjuk. Közepes lángon kb 3 órán át főzzük, közben folyamatosan pótoljuk az elfőtt vizet. Felbontás előtt lehűtjük.
A tésztához a mézet, a cukrot, a vajat, a tojásokat gőz felett kevergetve besűrítjük, majd lehúzzuk a tűzről. A szódabikarbónát elkeverjük az ecettel, és a sziruphoz adjuk. Beledolgozzuk a lisztet, majd 2 órát hagyjuk állni, és hatfelé vágjuk. Mindet 3 mm vastagra kinyújtjuk, és 1-1 ív sütőpapírra rakjuk. 180 fokon 5-7 percig sütjük.
A krémhez a vajat felhabosítjuk, hozzáadjuk a karamellizált sűrített tejet, a diót és a konyakot. Egymásra teszünk 5 db, a krémmel megkent lapot, majd az utolsót rámorzsoljuk. Éjszaka szobahőmérsékleten hagyjuk állni, majd 2 napig a hűtőben pihentetjük.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.