A tojásokat kettéválasztjuk. A tojások sárgáját a cukorral addig keverjük, amíg a cukor feloldódik, és sűrűn folyós állagú lesz.
Az ánizsmagok egy részét durvára törjük, és az egészben hagyott magokkal együtt a sütőporral elkevert liszthez adjuk. A mazsolákat apróbb darabokra vágjuk, ezt is a lisztbe keverjük.
A keményre vert tojáshabot két adagban a száraz hozzávalókhoz adjuk, ezzel lazítva a masszát. Óvatosan összeforgatjuk, majd egy sütőpapírral bélelt, hosszú és keskeny (pl. őzgerinc vagy kenyérsütő) formába tesszük.
180 fokra előmelegített sütőbe toljuk, sütni kezdjük, majd amikor a tészta feljött, csökkentjük a hőt 160, majd 150 fokra. Rácsra téve hagyjuk kihűlni. A tetejét porcukorral megszórva, szeletekre vágva kináljuk.
Megjegyzés
A kókuszvirág cukorral karamellesebb ízt kapunk, ennyiben tértem el az eredeti recepttől. Porcukorral szórás helyett készítsünk fehér cukormázat, amit ízesíthetünk citromlével vagy Ouzóval, az ánizs alapú itallal.
Frissen fogyasztjuk vagy le is fagyaszhatjuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.