A meggyes túrómousse tortához először az alapot készítjük el: késes aprítóban finomra őröljük az édes kekszet, majd összekeverjük az olvasztott vajjal. A morzsás-vajas keveréket egy 18 centi átmérőjű kapcsos tortaformába nyomkodjuk, és hűtőszekrénybe tesszük.
A krémes túróhoz hozzákeverjük a citrom reszelt héját és a porcukrot. A fehér csokoládét vízgőz fölött felolvasztjuk (vagy mikróban, ez esetben fél percenként állítsuk le és forgassuk át a csokit addig, amíg teljesen fel nem olvad). A zselatinlapokat hideg vízbe áztatjuk, hagyjuk, hogy egy kicsi megpuhuljanak. A kicsavart zselatinlapokat a meleg olvasztott csokoládéba dobjuk és alaposan elkeverjük. Robotgép segítségével a habtejszínből kemény habot verünk. A krémhez összeforgatjuk a túrós keveréket az olvasztott fehércsokoládéval, majd három részletben hozzákeverjük a tejszínt. A krémet az alapra öntjük és visszarakjuk a hűtőbe 3-4 órára.
A meggyzseléhez a kimagozott meggyet botmixerrel pürésítjük, majd ízlés szerint édesítjük. A püré felét egy kisebb lábasban feltesszük főni. Amikor intenzíven gőzölögni kezd, feloldjuk benne az előzőleg hideg vízbe áztatott, majd kinyomkodott lapzselatint. A meleg meggypürét a hideghez keverjük, majd a torta tetejére öntjük. Tálalás előtt legalább 6 órára újra hűtőbe tesszük.
Megjegyzés
Készíthetjük friss vagy fagyasztott gyümölcsből is. A meggyet helyettesíthetjük cseresznyével, málnával, eperrel vagy szederrel. Amennyiben aprómagvas gyümölcsből készítjük érdemes a pürét átpasszírozni.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.