Elkészítés: A tortalapokhoz a csokoládét összetörjük, és vízgőz fölött felolvasztjuk, hozzáadjuk a vajat, a reszelt narancshéjat és a mandulalikőrt, egyneművé keverjük. A marcipánt lereszeljük. A tojásokat szétválasztjuk. A marcipánt a tojássárgákkal 8 perc alatt habosra verjük. A lisztet, a kakaót, a sütőport és a darált mandulát jól összekeverjük. A fehérjét a cukorral és egy csipet sóval kemény habbá verjük. A tojáshabhoz finoman hozzákeverjük a lisztes keveréket és az olvasztott csokoládét, és kikent kapcsos tortaformába öntjük (24 centis), elsimítjuk, és előmelegített sütőben, 170-180 fokon 35-40 perc alatt megsütjük.
Amíg sül, elkészítjük a cukrászkrémet. Ehhez a tejhez adjuk a kettévágott vaníliarúd kikapart belsejét, felforraljuk. A tojássárgákat a porcukorral és a keményítővel simára keverjük, folyamatos kevergetés mellett a forró tejhez adjuk, és amikor felforrt, lehúzzuk a tűzről. Ha kihűlt, hozzákeverjük a szobahőmérsékletű vajat.
A diótöltelékhez a diót sütőben 180 fokon 5 perc alatt megpirítjuk, ledaráljuk. A cukrot barnára karamellizáljuk, hozzáadjuk a rumot és a tejszínt, ha felforrt, belekeverjük a darált diót, félrehúzzuk a tűzről, és egyesével belekeverjük a tojássárgákat, majd kihűtjük, végül hozzákeverjük a vajat.
Az elkészített krémeket és a fóliába csomagolt tortalapot hűtőbe tesszük egy éjszakára, másnap állítjuk össze a tortát.
A tortalapot 4 rétegre vágjuk. Az alsó lapra a diótölteléket kenjük, ráhelyezzük a második réteget, erre a cukrászkrémet kenjük, majd jöhet a következő lap, ezen elkenjük a meggylekvárt, majd a torta tetejével befedjük.
A mázhoz gőz fölött a tejszínben felolvasztjuk a csokoládét (30-32 fokosra), és bevonjuk a tortát. Ha megkötött a máz, akkor a cukrot karamellizáljuk, hozzáöntjük a tejszínt, és folyamatosan keverve lassan főzzük, amíg besűrűsödik. Az olvasztott tejcsokival, fehércsokival és a tejkaramellel díszítjük a tortát.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.