A szoba-hőmérsékletű vajat habosra keverjük a cukorral. A tojásokat egyenként beledolgozzuk, majd hozzáadjuk a mogyoróvajat.
A sóval és a szódabikarbónával elvegyített lisztet három részletben beleforgatjuk, végül állandó kevergetés mellett hozzáöntjük a tejet.
Az így kapott tésztát egy kivajazott, kilisztezett kuglófformába öntjük és 175 fokra előmelegített sütőben 45-50 percig sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy megsült-e a tészta. ha megsült, hagyjuk kihűlni a süteményt a formában, végül borítsuk ki belőle a tányérra.
Hozzávalók: 12 szelethez.
Ha a kuglóf teteje túl hamar pirulni kezd, fedd le egy darab alufóliával, és így süsd tovább a receptben megadott ideig.
Fotó: Tóth András
Stylist: Filep Kata
Helyszín: Kuktanoda
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.