A sütőt előmelegítjük 180 fokra. Az egyik tálba beletesszük a lisztet, a sütőport, és a cukrot (vagy eritritet), egy csipet sót, majd majd jól összekeverjük.
A másik tálba tesszük a nedves hozzávalókat, beleöntjük az olajat és a vizet, vagy gyümölcslevet.
Összekeverjük a két keveréket (én robotgép 3-as fokozatával óvatosan kevertem). Nem szabad gyorsan keverni, hogy a sütőpor lazára fújja fel a tésztát.
A muffinformákba beletesszük a papírokat (én ecsettel megolajaztam, majd kanállal beletettem a masszát a formákba).
A tetejére tesszük a lisztben kicsit megforgatott gyümölcsöt és a csokit (nálam most felaprított sárgabarack, fekete áfonya, néhány kocka 75%-os kakaótartalmú csoki).
Sütési idő kb 30 perc, de nem szabad a sütőt kinyitni legalább 20 percig, mert összeesnek a muffinok.
Megjegyzés
Tej és tojásmentes muffín. A gyümölcsök variálhatóak. Csésze = 2,5 dl. 3 db szilikonos formát is használtam, összesen 15 db lett ebből az adagból, nem kell teljesen tele tölteni, mert jól felnő.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.