Az egész combokat kettévágjuk, majd az alsó részt a csont mellett mindkét oldalán bevágjuk. A felső combrészt kicsontozzuk, majd a vastagabb résznél két-három helyen szintén bevágjuk, de vigyázzunk nehogy teljesen átvágjuk a húst. Ezután sózzuk a húst, majd legalább egy fél órát állni hagyjuk, hogy a só kissé átjárja mielőtt bepácolnánk.
A koriandermagot egy teflon serpenyőbe tesszük, majd rázogatva pár pillanatig pörköljük (addig pörköljük, míg elkezd pattogni). Ezután egy mozsárba öntjük, majd porrá őröljük. A menta és a zsályaleveleket vékony csíkokra felvágjuk. A mogyoróolajat egy tálba öntjük, majd hozzáadjuk a csípős mustárt, a szójaszószt, a Worcester-szószt, az előzőleg megpörkölt koriandert, kb. 1 tk sót, az őrölt borsot, a felcsíkozott menta és zsályalevelet, hozzápréseljük a fokhagymagerezdeket, és alaposan összekeverjük.
Ezután egyesével beleforgatjuk a combokat a pácba, majd a tálat lefedjük, és pár órára vagy akár egész éjszakára a hűtőbe tesszük, hogy a pác kellően átjárja a húsokat. Mielőtt hozzálátnánk a hús sütéséhez, még egyszer alaposan megforgatjuk a pácban.
Egy tepsit sütőpapírral kibélelünk, majd elhelyezzük rajta egymás mellett a bepácolt combokat. A visszamaradt pácot rákanalazzuk a húsra. 180 fokra előmelegített sütőbe helyezzük, majd kb. 50 perc alatt szép pirosra sütjük. Sütés közben, kétszer-háromszor érdemes átfordítani, hogy mindkét oldala egyenletesen, szép pirosra süljön.
Megjegyzés
Tálaláskor a pirosra, szaftosra sült csirkecombokat ízlés szerinti körettel, salátával, esetleg egy szelet friss kenyérrel kínáljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.