A porcukrot a mézzel és a zsírral összeolvasztjuk közepesen melegre, hogy folyós legyen, és beleszórjuk a mézeskalács fűszerkeverékeket, így a zsírban a fűszerek aromái jobban kiemelkednek.
A lisztet a szódabikarbónával egyneműre keverjük, beleütjük a 4 tojás sárgáját, hozzáadjuk a 4 ek tejfölt is, majd ráöntjük az olvasztott fűszeres masszát.
Elkezdjük szépen összegyúrni a tésztát, ami ragadni fog, ezért még érzésre lisztezzük, hogy a kezünktől és a tál falától elváljon a tészta. A sütőt előmelegítjük 170 fokra, légkeveréses funkción.
Lisztezett munkalapon szép vékonyra, kb 3 mm vastagságúra nyújtjuk ki a tésztát, majd kiszaggatjuk és sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük őket.
A fel nem használt tojásfehérjéjével megkenjük(de nem verjük fel a fehérjét), és betoljuk a forró sütőbe a mézeskalácsokat. Akkor jó, ha az alja szép zsemleszínű, a teteje pedig még lágy és szép színt kapott. Rögtön puha lesz és az is marad.
A cukormázhoz a megmaradt tojásfehérjéket elkezdjük gőz fölött felverni szép fokozatosan és hozzáadunk 15 dkg porcukrot, pár csepp citromlevet, majd addig verjük, amíg szép, fényes, masszív habot kapunk.
A cukormázat habzsákba vagy zacskóba töltjük, és ezzel díszítjük a mézeskalácsokat.
Megjegyzés
Én vastagabb zacskóba töltöttem a mázat és apró lyukat vágtam a sarkára, így írtam meg a mézeskalácsokat.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.