A sütőt 180°C-ra előmelegítjük. Kivajazunk egy 20 centi átmérőjű, mély sütőformát.
Az egész mandulákat az 5 dkg porcukorral, robotgépben felaprítjuk.
Az egész tojást valamint az 5 tojás sárgáját 16 dkg porcukorral fehéredésig keverjük. A tojásfehérjét felverjük. A csokoládét megolvasztjuk, kissé lehűtjük, és beleöntjük a tojássárgája-cukor keverékbe, majd összedolgozzuk.
Beleszórjuk, és elkeverjük a ledarált mandulát. Hogy a keveréket fellazítsuk, először egy kanálnyi felvert tojásfehérjét keverünk bele, majd óvatosan, kanalanként beleforgatjuk a többit is. A keveréket az előkészített sütőformába öntjük, és 40-45 percig sütjük.
A máz és a díszítés elkészítéséhez először a vizet, a cukrot, a kakaóport és a glükózt egy lábasban felforraljuk, majd folyamatos keverés mellett, 5 percig összeforraljuk.
A zselatint egy kevés vízben meglágyítjuk. A fazekat levesszük a tűzről. A zselatinból kinyomjuk a felesleges vizet, és a fazékba tesszük. Addig kevergetjük, míg elolvad, majd hagyjuk kihűlni.
Amikor a torta megsült, hagyjuk a sütőformában kihűlni, majd egy tálra borítjuk. Ráöntjük a csokoládémázt, és azt kandírozott citromszeletekkel vagy felvagdosott mandulával díszítjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.