A lisztet összekeverjük 1 ek cukorral, a sóval, az egész tojásokkal és a sárgájával. Adagonként beledolgozzuk a tejet és a szódavizet, majd 15 percig pihentetjük. Közben a megmosott narancsot megtöröljük, a héját vékony csíkokban lehúzzuk, a húsát pedig felszeleteljük.
Egy palacsintasütőt vagy tapadásmentes serpenyőt vékonyan kikenünk olajjal, felhevítjük, és rámerünk egy kevés tésztamasszát. A serpenyőt mozgatva hagyjuk, hogy szétterüljön, majd mindkét oldalán aranyszínűre sütjük. A maradék tésztából ugyanígy további 11 db palacsintát sütünk.
Egy tiszta serpenyőben világosra karamellizáljuk a megmaradt 3 ek cukrot. Hozzáadjuk a vajat, összemelegítjük, és kevergetve felengedjük a narancslével. Belehelyezzük a narancsszeleteket, mindkét oldalon kb. 1 percig pároljuk őket, majd kivesszük.
A narancshéjat és a likőrt a karamellás folyadékba keverjük. Egyenként áthúzzuk rajta a palacsintákat, majd négyrét hajtva egy tálra helyezzük őket, hogy fedjék egymást. Meglocsoljuk őket a kissé megmelegített brandyvel, majd meggyújtjuk. A narancsszeletekkel díszítve tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.