A feltört tojásokat egy tálban elkeverjük a tejjel és a szódavízzel, majd rászitáljuk a lisztet. Beleszórunk 3 dkg cukrot, majd hozzáadjuk a sót. Csomómentes, sima tésztává keverjük, és 10 percig pihentetjük.
Felforrósított, vajolajjal kikent palacsintasütőben adagonként vékony palacsintákat sütünk belőle, majd töltelék elkészültéig meleg helyen tartjuk.
A maradék 5 dkg cukrot karamellizáljuk a serpenyőben felforrósított vajban. Fokozatosan hozzáöntjük a fehérbort, valamint a narancslikőrt, és kevergetve sziruppá főzzük.
Hozzáadjuk a darabokra vágott epret, 1-2 percig együtt melegítjük, majd még melegen a palacsintákra tesszük és összehajtjuk őket. Reszelt citromhéjjal megszórva tálaljuk.
Megjegyzés
Vajolaj helyett használhatunk napraforgóolajat. Tálalhatjuk ricottafagylalttal is. Nagyon finom.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.