Felolvasztjuk a vajat. A tojásokat egy nagyobb keverőtálba ütjük, majd habverővel felverjük. Hozzáadjuk a lisztet, és csomómentesre dolgozzuk, majd megsózzuk. Folyamatosan adagolva hozzákeverjük a tejet, valamint az olvasztott vajat és egy narancs lereszelt héját. Forró palacsintasütőben, olvasztott vajon 8 darab palacsintát sütünk. A kész palacsintákat háromszög formára hajtjuk.
Egy serpenyőben a két lédús narancs kifacsart levét közepes lángon felmelegítjük, majd hozzáadjuk a cukrot. Ha felolvadt, magasabb hőfokra állítjuk a főzőlapot, és 2 perc alatt besűrítjük a szirupot. A hideg, felkockázott vajat felolvasztjuk benne, majd beletesszük a palacsintákat, átmelegítjük őket, és az egészet meglocsoljuk 3-4 evőkanál narancslikőrrel (Cointreau vagy Grand Marnier).
Megjegyzés
Fotó és recept: Baromfi Termék Tanács, Tojásszövetség
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.