A tésztához a felverjük a tojások fehérjét, közben hozzáadjuk a cukrot, és addig keverjük, míg kemény habot nem kapunk. A lisztet tálba tesszük,hozzáadjuk a tejet, a narancslevet, a sót, a narancshéjat, és végül hozzákeverjük a cukros habot. A palacsintákat a szokásos módon kisütjük.
Egy vastagabb aljú lábasba mérjük a tejet, hozzáadjuk a cukrot és kis lángon elkezdjük főzni. Folyamatos kevergetés mellett sűrítjük a szószt. Ha már kellően besűrűsödött, levesszük a tűzről és belekeverjük a vajat és a gyömbért. Kicsit hűlni hagyjuk,majd megtöltjük a palacsintákat.
Megjegyzés
Ha a karamellszószt tovább főzzük, még sűrűbbre akkor karamell kockákat, cukorkát kapunk. Ha ezt szeretnénk mikor kész a karamell. egy sütőpapírral kibélelt kisebb formába egyengetjük majd hűtőbe tesszük dermedni.Kihűlés után (tetszés szerint), kockákra szeleteljük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.