A mogyorót pirítsuk aranybarnára száraz serpenyőben, majd őröljük finomra aprítógépben. Keverjük habosra a puha vajat a sóval, 1 db egész tojással, 1 db fehérjével és a porcukorral. Adjuk hozzá a mogyorólikőrt, valamint a liszttel elkevert őrölt mogyorót és keményítőt. Adagoljunk kagylómintákat a masszából sütőpapírral bélelt tepsikbe, majd tegyük mindet a hűtőbe 60 percre. Végül süssük 180 fokra előmelegített sütőben 10–12 percig.
Olvasszuk fel a nugátot 5 dkg étcsokoládéval vízgőz fölött. Hagyjuk kissé kihűlni, majd töltsük habzsákba. Adagoljuk a kisütött kagylócskákba, majd illesszük össze őket. Forraljuk fel a tejszínt, és öntsük a megmaradt, felaprított csokoládéra. Keverjük simára, és mártsuk bele a töltött kagylócskákat.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.