A húst és a zöldségeket megmossuk és szárazra töröljük. A hagymát nagyobb darabokra vágjuk, a citrom levét kifacsarjuk. Az oregánót és a mentát felaprítjuk, a fokhagymát áttörjük.
Egy keverőtálban összekeverjük a húst, a hagymát, az olívaolajat, a citromlevet, az oregánót és a fokhagyma felét. Megsózzuk, megborsozzuk ízlés szerint.
Nagy lyukú reszelőn lereszeljük az uborkát és megsózzuk. Állni hagyjuk 5-10 percig, majd kinyomkodjuk a levét. A joghurtot egy tálba tesszük, hozzáadjuk a fokhagymát, a mentát és az uborkát. Megsózd, megborsozuk ízlés szerint.
Egy serpenyőben olajat hevítünk, belerakjuk a bepácolt szüzet, a hagymát, és az összes páclevet, majd nagy lángon addig sütjük, amíg a hagyma üvegesre párolódik, és a hús is megsül (kb. 10 perc).
Tálalás előtt egy serpenyőben megpirítjuk a pitákat. A nyárs nélküli souvlakit tzatzikivel és a pitával tálaljuk.
(A recept alapanyagai már nem biztos hogy rendelhetőek, az aktuális recepteket megtalálod a chefbag.hu oldalon!)
Megjegyzés
A fűszerek adagjai relatív mértékűek, mennyiségük ízlés szerint csökkenthető, növelhető. Az elkészítési idő a gyakorlottság függvényében változhat. JÓ ÉTVÁGYAT!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.