A kacsamell bőrét bevágjuk húsig, csíkozzuk vagy négyzeteket vágunk bele izlés szerint, enyhén besózzuk és megszórjuk liszttel majd belemasszírozzuk mindkét oldalába.
Felkockázzuk a vöröshagymát és kissé lepirítjuk kevés olajon, adunk hozzá egy csipet sót, majd mehet bele a csíkokra vágott sárgarépa és a ceruzabab. Ezeket is kissé lepirítjuk.
Ezután mehet bele a currypaszta és egy kevés víz vagy húslevesalap, kb 1 deci. Ha a paszta felolvadt, mehet bele a kókusztej.
Belerakjuk a brokkolit is, kisebb darabokra szétszedve (a textura végett). Körülbelül 20-25 perc főzés után, kész vagyunk a mártással, de kóstoljuk meg a zöldségeket hogy megfőttek-e!
Ha akarjuk egy kiskanálnyi étkezési keményítőt keverjünk el kb 0,75 dl lanygos vízben és adjuk a mártáshoz ha kissé sűrűbbre szeretnénk.
Megjegyzés
Nem találtam eddig jó omlós kacsa receptet kókusztejes red curryvel, úgyhogy utánanéztem hogy is van ez. Németorszégban kínai éttermekben ez a kedvenc fogásom, szerencsére sikerült reprodukálnom az ottani ízeket! Kár, hogy itthon nincs ilyen a kínai éttermekben, legalábbis a gyorsakban.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.