A kacsamelleket enyhén lefagyasztjuk, majd vékonyra felszeleteljük.
A szeleteket egy üvegtálba tesszük, megsózzuk, megborsozzuk, és ráöntünk annyi almalevet, hogy ellepje. Minimum 30 percet állni hagyjuk, majd lecsepegtetjük.
Serpenyőben, kevés olajon néhány perc alatt mindkét oldalukat megsütjük.
A kölest háromszoros mennyiségű sós vízben puhára főzzük.
A káposztát vékony csíkokra vágjuk, sózzuk, borsozzuk, és olajon egy kevés vízzel fedő alatt puhára pároljuk.
Hozzáadjuk a lereszelt almát, pár csepp citromlevet csepegtetünk rá, és összeforgatjuk a főtt kölesssel. A kacsamell mellé tálaljuk.
Nézd meg videón, hogyan készül a kacsamell káposztás kölessel!
Megjegyzés
A káposztás köles köretet gluténérzékenyek is bátran elkészíthetik. Nemcsak nagyon finom, de tökéletesen illik a sült kacsamellhez.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.