A lisztet elmorzsoljuk az élesztővel, majd hozzáadjuk a sót és a fokhagymaport. Hozzáöntünk 3 dl vizet, az olívaolajjal együtt, és laza tésztává gyúrjuk. Cipót formázunk belőle, egy kilisztezett tálba tesszük, és meleg helyen, letakarva kelesszük a duplájára kb. 1 óra alatt.
A tésztából kinyomkodjuk a levegőt, majd beolajozott kézzel harminc egyenlő részre osztjuk, és mindből gombócot formázunk. Elrendezzük őket sütőpapírral bélelt tepsiben, majd a tenyerünkkel kissé lelapítjuk őket .
Elosztjuk a tésztakorongokon a mogyorót, az aszalt szilvát, a felaprított sonkát, a kapribogyót, és további kb. 15 percig kelesztjük őket. Ezután megkenjük a falatkákat egy kevés olívaolajjal, megszórjuk némi szárított oregánóval, és aranybarnára sütjük, 190 fokon kb. 15 perc alatt.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.