A tojásokat ketté választjuk. A fehérjét a cukorral kemény habbá verjük. Hozzáadjuk a tojás sárgákat, majd az étolajat. Végül hozzá keverjük a sütőporral, kakaóval elkevert lisztet.
Egy tepsit sütőpapírral kibélelünk. A kakaós masszát beleöntjük, egyenletesen elsimítjuk. 180 fokra melegített sütőben 15 perc alatt készre sütjük. Ha kész, hagyjuk kihűlni.
A másik piskótával is így járunk el. Lehet egyben is sütni a két lapot, ebben az esetben vízszíntesen ketté kell vágni.
Elkészítjük a krémet: a pudingport a cukorral, és a tejjel csomómentesre keverjük, felfőzzük, majd kihűtjük. A tejszínt kemény habbá verjük. Összekeverjük a mascarponéval, majd a kihűlt pudinggal kihabosítjuk. Egy keveset teszünk félre belőle a díszítéshez.
Az oreó kekszeket aprító gépben összetörjük, majd hozzákeverjük a krémhezk. Egyik tésztalapot a tálcára helyezzük, rákenjük a krémet, majd befedjük a másik lappal.
A csokoládét a vajjal, étolajjal mikróban (vagy gőz fölött) felolvasztjuk, majd simára keverjük. A sütemény tetejére csurgatjuk, elsimítjuk, hogy egyenletes legyen a bevonat. Hagyjuk megdermedni.
Forró vízbe mártott késsel bejelöljük a szeleteket, majd a hűtőbe tesszük egy jó órára. Ekkor már a bejelölt szeleteket szépen áttudjuk vágni. A félretett fehér krémből kis habrózsákat nyomunk egy szelet közepére.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.