A hajdinát megmossuk, és hideg vízben áztatjuk 3-4 órán át. A nyers vargányát megtisztogatjuk és feldaraboljuk, a szárítottat leöblítjük. (Nem kell beáztatni.) A megtisztított sárgarépát, petrezselyemgyökeret és zellert feldaraboljuk, a hagymákat apróra kockázzuk.
A felforrósított zsíron megpirítjuk a hagymát és az előkészített gyökérzöldségeket. Megszórjuk a pirospaprikával, hozzáadjuk a babérlevelet és a szemes borsot, majd felengedjük 1,5 liter vízzel. Megsózzuk, beletesszük a vargányát, és 15 percig főzzük. Ezután hozzáadjuk a hajdinát és 10-12 percig főzzük.
Végül beletesszük a tárkonyt, a szálas lestyánt, valamint a finomra vágott petrezselyemzöldet, és további 1-2 percig főzzük. Tálalás előtt a lestyánt kivesszük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.