Elkészítés: Az élesztőt feloldjuk 2 dl meleg vízben, majd összegyúrjuk a liszttel, a cukorral és fél teáskanál sóval. Háromnegyed órán át kelni hagyjuk.
Közben megtisztítjuk a hagymát és a fokhagymát. A hagymát felaprítjuk, a fokhagymát átpréseljük. A padlizsánt megmossuk, meghámozzuk és felkockázzuk. A darált húst a padlizsánnal, a hagymával és a fokhagymával forró olajban megsütjük, majd sóval, borssal és kakukkfűvel ízesítjük.
A paradicsomokat megmossuk, felszeleteljük. A mozzarellát és a juhsajtot apróra vágjuk és összekeverjük.
A tésztát átgyúrjuk, majd négy hosszúkás (kb. 30 cm-es) lepényt nyújtunk belőle. A lepényeket sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, és elosztjuk rajtuk a darált húsos masszát meg a paradicsomokat. A lepény széleit hagyjuk szabadon. A paradicsomokra szórjuk a szezámmagot és a sajtkeveréket.
A lepények két végét összenyomjuk úgy, hogy hajóformájú legyen. A tésztát még kb. 20 percig kelni hagyjuk, majd előmelegített sütőben (220 fok/ 4. fokozat) 20-25 percig sütjük.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.