Elkészítés: Az élesztőt feloldjuk 2 dl meleg vízben, majd összegyúrjuk a liszttel, a cukorral és fél teáskanál sóval. Háromnegyed órán át kelni hagyjuk.
Közben megtisztítjuk a hagymát és a fokhagymát. A hagymát felaprítjuk, a fokhagymát átpréseljük. A padlizsánt megmossuk, meghámozzuk és felkockázzuk. A darált húst a padlizsánnal, a hagymával és a fokhagymával forró olajban megsütjük, majd sóval, borssal és kakukkfűvel ízesítjük.
A paradicsomokat megmossuk, felszeleteljük. A mozzarellát és a juhsajtot apróra vágjuk és összekeverjük.
A tésztát átgyúrjuk, majd négy hosszúkás (kb. 30 cm-es) lepényt nyújtunk belőle. A lepényeket sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, és elosztjuk rajtuk a darált húsos masszát meg a paradicsomokat. A lepény széleit hagyjuk szabadon. A paradicsomokra szórjuk a szezámmagot és a sajtkeveréket.
A lepények két végét összenyomjuk úgy, hogy hajóformájú legyen. A tésztát még kb. 20 percig kelni hagyjuk, majd előmelegített sütőben (220 fok/ 4. fokozat) 20-25 percig sütjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.