A 4 nagy szelet kenyeret 4 cm-es kockára vágjuk vagy kézzel összetépkedjük. 5 ek olívaolajba keverjük az összezúzott fokhagymát, egy csipet sót és pár tekerésnyi borsot. Összeforgatjuk a kenyérrel, majd elrendezzük egy tepsiben. Előmelegített 200 fokos sütőbe toljuk, és addig sütjük, amíg a széle megbarnul (10-20 perc).
Közben a csirkecombfilét és a szalonnát csíkokra vágjuk. Egy serpenyőben először megpirítjuk a szalonnát, kikanalazzuk a zsírjából, és félretesszük. Egy narancsot meghámozzuk, a gerezdeket lehártyázzuk, majd bacon zsírján pár perc alatt kicsit megpirítjuk, ezt is kiszedjük, és féletesszük.
A csirkecomb csíkokat enyhén megsózzuk, alaposan megborsozzuk, rászórjuk a rozmaring apróra vágott leveleit, majd a forró bacon zsíron ezt is átforgatjuk az apróra vágott fokhagymával együtt. Ha kell, egy kevés olívaolajat még hozzáadunk, megpirítjuk.
A paradicsomokat negyedeljük, az avokádót megfosztjuk a héjától, felszeleteljük, a gránátalma magjait kiütögetjük. A másik narancs levét kifacsarjuk, a narancslevet kikeverjük 2 ek olívaolajjal, egy csipet sóval és borssal.
Egy edényben összekeverjük a pirított kenyérkockákat a húsokkal, a naranccsal, narancsleves dresszinggel, a paradicsommal, az avokádóval és a szósszal. Egy nagy tálban gránátalma maggal szórva kínáljuk.
Megjegyzés
A panzanella vagyis kenyérsaláta tökéletes módja a szikkadt kenyér eltüntetésének. Hagyományosan csak paradicsom és max. sajt van benne, én most egy kicsit változatosabbá, gazdagabbá tettem.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.