A krumplit megpucoljuk, és vékony karikákra vágjuk, majd egy lábasban felöntjük annyi vízzel, hogy jól ellepje.
Ezután hozzáöntjük a sűrített paradicsomot, majd hozzáadjuk a sót, ízlés szerint cukrot, az őrölt köményt, az apróra vágott vöröshagymát, a babérlevelet, és az összekötött zellerzöldet.
Felforraljuk, a lángot mérsékelve puhára főzzük a krumplit, majd kivesszük belőle a zellerzöldet. (Közben kóstoljuk, és ha szükséges, még cukorral ízesítsük.)
Az olajat felhevítjük, majd hozzáadjuk a lisztet, és világos zsemleszínű rántást készítünk. Ezután levesszük a tűzről, majd hozzákeverjük a pirospaprikát, és hagyjuk langyosra hűlni.
A langyosra hűlt rántást, simára keverjük egy kevés vízzel, majd hozzáöntjük a forrásban lévő krumplihoz. Ezután óvatosan kevergetve, addig főzzük még kellően besűrűsödik.
Tálalás előtt egy kicsit hagyjuk hűlni, majd ízlés szerinti feltéttel kínáljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.